Pas­ta­sa­la­de met cot­ta­ge­chee­se, avo­ca­do en pijn­boom­pit­ten

      Reacties uitgeschakeld voor Pas­ta­sa­la­de met cot­ta­ge­chee­se, avo­ca­do en pijn­boom­pit­ten
Pas­ta­sa­la­de met cot­ta­ge­chee­se, avo­ca­do en pijn­boom­pit­ten
  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar wat van het kookvocht.
  2. Schil ondertussen de avocado’s, verwijder de pit en snijd de helft van de avocado in kleine blokjes, snijd de rest grof.
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  4. Boen de citroen schoon,
    1. Rasp de gele schil
    2. Pers de rest van de vrucht uit.
  5. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten op middelhoog vuur in ± 3 min. goudbruin.
    Laat afkoelen op een bord.
  6. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.
  7. Doe in een hoge beker de:
    • cottage cheese
    • de rest van de olie,
    • de helft van de pijnboompitten,
    • de knoflook,
    • 2 el citroensap en 2 snufjes citroenrasp,
    • wat van het achtergehouden kookvocht,
    • peper/zout,
    • de grofgesneden avocado (niet de blokjes),
    • de ui toe
  8. pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde saus.
  9. Meng de pasta met het cottagecheesemengsel en de rucola.
  10. Verdeel de blokjes avocado erover
  11. Bestrooi het de rest van de pijnboompitten en zwarte peper
  12. Serveer met een lekkere tomatensalade.
4 personen lijst
4 personen

bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1193765/pastasalade-met-cottagecheese-avocado-en-pijnboompitten