- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en bewaar wat van het kookvocht.
- Schil ondertussen de avocado’s, verwijder de pit en snijd de helft van de avocado in kleine blokjes, snijd de rest grof.
- Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Boen de citroen schoon,
- Rasp de gele schil
- Pers de rest van de vrucht uit.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten op middelhoog vuur in ± 3 min. goudbruin.
Laat afkoelen op een bord. - Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.
- Doe in een hoge beker de:
- cottage cheese
- de rest van de olie,
- de helft van de pijnboompitten,
- de knoflook,
- 2 el citroensap en 2 snufjes citroenrasp,
- wat van het achtergehouden kookvocht,
- peper/zout,
- de grofgesneden avocado (niet de blokjes),
- de ui toe
- pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde saus.
- Meng de pasta met het cottagecheesemengsel en de rucola.
- Verdeel de blokjes avocado erover
- Bestrooi het de rest van de pijnboompitten en zwarte peper
- Serveer met een lekkere tomatensalade.
4 personen
bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1193765/pastasalade-met-cottagecheese-avocado-en-pijnboompitten