Cortex

      1 reactie op Cortex

Microsoft Cortex: wat is het nu? Ik hoor er opeens zoveel over dat ik dacht: het wordt tijd dat er wat meer over geschreven wordt. Op een aantal blogs wordt er al over gesproken, maar er is nog een boel onduidelijk.

Cortex in Action © Microsoft Technet

Misschien ken je Delve nog. Deel van Microsoft Office 365. Delve was bedoeld als een experimenteel startpunt van je dag. Heb jij in je Outlook agenda staan dat je een presentatie over adoptie moet geven, als eerstvolgende gebeurtenis, dan geeft hij – als je het tenminste binnen SharePoint of je eigen OneDrive hebt opgeslagen – al je presentaties waarin adoptie staat. En nog beter, Delve kijkt naar al het werk dat je mag inzien waar ook adoptie aan gekoppeld is. Van de collega’s die uitgenodigd zijn waar ze nu aan werken. Oftewel: een goed startpunt voor als je niet weet waar te beginnen.

Delve is slim, maar niet zo slim dat het meedenkt met wat je probeert te doen. Het helpt niet tijdens het maken van de presentatie om met suggesties van de content van anderen te komen. Het verzamelt niet alles dat voor jouw relevant is voor je gebeurtenis. Het snapt eigenlijk niet wat je aan het doen bent, maar geeft op basis van je huidige en toekomstige activiteit informatie. En allemaal binnen Delve.

Cortex – of beter Project Cortex – is slimmer. Behulpzamer. Het gebruikt artificial intelligence om te snappen wat je doet en wat je wilt bereiken en voorziet je binnen de Microsoft producten van relevante informatie op dat moment. Je kunt zelf aangeven wat het bereik is van zoeken. Jij hebt meer controle over het onderwerp, waarbij Cortex zoekt over alle informatiebronnen haalt alleen de relevante stukken informatie eruit en splitst, categoriseert en presenteert dit slim voor jou om te gebruiken middels popups. Het analyseert alles: OCR van plaatjes, PDF en skills van mensen. De cards (zie plaatje hierboven) zie je overal terug en helpen je ook om de juiste mensen te vinden. Er is nog veel meer te vertellen, maar daarvoor wil ik graag dat je terug komt. Blijf checken!

Bron: https://techcommunity.microsoft.com/t5/microsoft-365-blog/introducing-project-cortex/ba-p/966091

1 thought on “Cortex

Comments are closed.